koken & tafelen algemeen

Saigonese chilirijst

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 eetlepel plantaardige olie of sesamolie,

2-3 rode chilipepers fijngehakt,

2 teentjes knoflook fijngehakt,

2 ½ centimeter verse gemberwortel fijngehakt,

1 theelepel suiker,

2-3 theelepel kurkuma,

225 gram langkorrelige rijst,

2 eetlepel nuoc mam of vissaus,

6 deciliter water of vis- of kippenbouillon,

1 bosje verse koriander zonder stelen en fijngehakt,

zout, peper.

 

Bereiding

Verhit de olie en bak de chilipepers, knoflook, gember en suiker tot ze verkleuren. Voeg daarna de kurkuma toe. Doe de rijst erbij en roer goed om zodat alle rijstkorrels bedekt zijn. Voeg dan de vissaus en water of bouillon toe tot 2 ½ cm boven de rijst. Bestrooi met zout en peper en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan ongeveer 25 minuten koken tot het vocht is geabsorbeerd. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten stomen. Schep de rijst in een schaal, roer er wat koriander door en bestrooi met nog meer koriander.