koken & tafelen algemeen

Kung sai

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 20 minuten

Receptuur

600 gram middelgrote rauwe garnalen met staart en darmkanaal verwijderd

3 eetlepel lichte sojasaus

½ theelepel peper

6 teentjes knoflook

5 takjes verse koriander

5 verse Thaise pepers

4 eetlepel limoensap

3 eetlepel suiker

4 eetlepel vissaus

3 eetlepel plantaardige olie

Bereiding

Laat de garnalen ongeveer 20 minuten marineren in de sojasaus met peper. Pel ondertussen de knoflook en haal de blaadjes koriander van de steeltjes. Wrijf de pepers samen met de knoflook en koriandersteeltjes fijn in de vijzel. Doe het mengsel in een kommetje en roer en limoensap, suiker en vissaus door (zorg ervoor dat de suiker volledig is opgelost). Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen tot ze roze kleuren. Haal ze uit de pan, schik ze op een schaal en strooi de saus en de korianderblaadjes erover.