koken & tafelen algemeen

Kaneel-rozijnen couscous

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 eetlepel olijfolie
1 ui (fijngehakt)
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepel gemalen kaneel
2 eetlepel fijne kristalsuiker
150 gram sultanarozijnen
800 gram snelkook couscous
1 liter  kippenbouillon
2  kaneelstokjes
2  laurierblaadjes
40 gram ongezouten boter, gesmolten
3 eetlepel fijngehakte peterselie
4 eetlepel gedroogde berberissen of zuurbessen

Bereiding

Verhit de olie in een pan, voeg de ui toe en bak al roerend op laag vuur tot de ui zacht is. 
Voeg de komijn, kaneel, suiker en rozijnen toe met 4 eetlepels water en kook 5 minuten of tot het vocht is opgenomen.
Doe de couscous in een grote kom.
Schenk de bouillon in een pan met de kaneelstokjes en laurierblaadjes, breng aan de kook en schenk het dan over de couscous.
Dek af, laat 10 minuten staan, schep het dan door met een vork. Voeg de gesmolten boter, peterselie, het rozijnenmengsel en de zuurbessen toe aan de couscous, en schep dan opnieuw door met een vork tot de korrels los zijn.