koken & tafelen algemeen

Rode bietensalade met zure room

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

1 bosje rode bieten

1 middelgrote ui in blokjes

2 eetlepel fijngehakte peterselie

1 eetlepel citroensap of wijnazijn

2 eetlepel olijfolie

Zout en peper

¼ theelepel kristalsuiker

150 milliliter zure room

Bereiding

Verwijder de bovenkant van de bietjes, bewaar de jonge blaadjes voor garnering. Was de bietjes en kook ze 40-50 minuten in zout water tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal de schil eraf. Snij de bietjes in blokjes, doe ze in een kom en voeg de ui en peterselie toe. Meng het citroensap, olie, zout, peper en de suiker tot een dressing en voeg het toe aan de bietjes. Dek af en zet een uur koel weg. Was de bewaarde blaadjes en schik ze op een schaal. Voeg de zure room toe aan de bietjes, schep bovenop de bewaarde blaadjes en serveer als bijgerecht.