koken & tafelen algemeen

Groentenfrittata met chilisaus en avocadosalade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

Boter

4 eieren

½ - 1 theelepel gemalen komijn

1 blik gemengde groentes (Macedoine de Legumes)

140 gram maiskorrels uitgelekt

2 teentjes knoflook fijngesneden,

3 eetlepels fijngesneden verse koriander

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel limoensap

75 gram jonge bladsla

1 avocado geschild en in partjes

zoete chilisaus voor erbij

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 8 holtes van een muffinvorm goed in met boter. Klop de eieren los met zout, peper en het komijnpoeder. Schep de groentemix, mais, knoflook en de helft van de koriander door het eimengsel. Verdeel het mengsel over de muffinvormholtes en bak dit in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Klop een dressing van olijfolie, limoensap, zout en peper. Schep de sla, avocado, dressing en de rest van de koriander door elkaar. Haal de muffins voorzichtig uit de holtes en laat een minuut afkoelen. Serveer direct met de chilisaus en de salade.