koken & tafelen algemeen

Winterwortelgroentepuree en krokante boerenkool

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

1 koolraap

1 knolselderij

1 kilo zoete aardappels

1 kilo pastinaken

1 groentebouillonblokje

4 teentjes knoflook

4 eetlepels koolzaadolie

3 eetlepels gistvlokjes

Zout en peper          

300 gram boerenkool

2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Schil alle groente en snijd ze in blokjes. Doe de groente in een diepe pan. Voeg de groentebouillon en 1 liter water toe. Laat alles 30 minuten koken. Pers de knoflook uit. Fruit de knoflook in koolzaadolie. Bewaar deze in een kom. Pureer de wortelgroente met een stamper. Voeg de knoflook en gistvlokjes toe. Proef en bepaal of er nog zout en peper bij moet. Bewaar de puree in de oven tot het serveren. Snij de boerenkool in lange stukken van 15 cm. Je moet minimaal 30 stukken hebben. Leg de boerenkool op een bakblad. Sprenkel olijfolie en een beetje zout eroverheen. Bak de boerenkool dan in de oven op 200 graden. Serveren: Leg een hoopje winterwortelgroentepuree in het midden van een bord. Schenk de ragout eroverheen. Steek de boerenkook stukken mooi in het puree. Uitstekend te serveren in combinatie met de paddenstoelenragout

* met dank aan de kook met mij mee studio