koken & tafelen algemeen

Tomaat olijventapenade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

½ kop gedroogde tomaten

½ kop olijven

½ kop peterselie en/of bosui

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel citroensap

zout en peper

Bereiding

Kook in een steelpan 2 koppen water. Doe dan het vuur uit. Week de gedroogde tomaten 10 minuten in dit water. Snij de peterselieblaadjes of bosui heel fijn. Hak de olijven in hele kleine stukjes. Pel het knoflookteentje en pers uit boven een mengkom. Giet de gedroogde tomaten af en snij ook deze heel fijn. Doe de tomaten, olijven, peterselie en/of bosui bij de knoflook in de mengkom, samen met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Roer alles goed door. Proef en voeg als nodig naar smaak zout en peper toe.

Serveer de tapenade met crackertjes.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio