koken & tafelen algemeen

Tabbouleh

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 3 uur en 0 minuten

Receptuur

175 gram bulgur

sap van 1 citroen

3 eetlepels olijfolie

40 gram verse fijngehakte peterselie

3 eetlepels verse fijngehakte munt

4-5 lente-uitjes gesnipperd

1 groen paprika in reepjes

zout, peper

2 grote tomaten in blokjes en zwarte olijven voor garnering

Bereiding

Doe de bulgur in een kom en zet onder koud water. Laat deze 30 minuten tot 1 1/2 uur weken. Giet daarna de bulgur af en knijp het overtollige water eruit. Laat volledig drogen op bijvoorbeeld keukenpapier. Doe de bulgur in een grote schaal en voeg citroensap, olie en zout en peper toe. Laat ongeveer 1 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Voeg daarna de peterselie, munt, lente-ui en paprikareepjes toe en schep om. Garneer met tomaat en olijven.