koken & tafelen algemeen

Spatzle

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 15 minuten

Receptuur

200 gram bloem

2 eieren

½ theelepel zout

Versgemalen nootmuskaat

50 gram boter

Bereiding

Voorbereiding:

Zeef de bloem boven een kom en breek de eieren erboven. Voeg het zout en de nootmuskaat toe en roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Blijf goed roeren tot er blaasjes op het beslag komen  en laat het beslag dan 10-15 minuten rusten. Roer het beslag nog een keer goed door.

Bereidingswijze:

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Strijk een portie beslag op een plank uit en snijd het beslag in reepjes van een halve centimeter breed. Schuif de reepjes met een pannenkoekmes in het kokende water. Dompel het mes steeds even in het ijskoude water, zodat het deeg niet aan het mes blijft plakken. Kook de Spatzle tot de reepjes komen boven drijven en schep ze met een schuimspaan in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Verwarm de boter in een hapjespan en schep de Spatzle erdoor. Warm nog even goed door en serveer de Spatzle in een warme schaal