koken & tafelen algemeen

Gyoza

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

3 eetlepels sesamolie

3 teentjes knoflook

1 stuk gember

1 kop paddenstoelen

½  kop lenteuitjes

1 kop Chinese kool

100 gram tofu

2 eetlepels shoyu

1 theelepel arrowroot

2 pakjes wonton velletjes

3 eetlepels shoyu

1 eetlepel rijststroop

1 theelepel rijstazijn

peper naar smaak

Bereiding

Pers de knoflook en rasp de gember. Bewaar deze in een kleine kom. Snij de paddenstoelen, lenteuitjes en Chinese kool heel fijn. Kruimel de tofu en doe samen met de gesneden groenten in een mengkom. Los de arrowroot op met 2 eetlepels koud water in een kleine kom. Doe 2 eetlepels sesamolie in een wok en bak hierin de gember en knoflook 1 minuut. Voeg de paddenstoelen, lenteuitjes, Chinese kool en tofu toe. Roerbak 2-3 minuten. Voeg de shoyu toe en bak nog 2-3 minuten. Doe dan de in water opgeloste arrowroot erbij. Roer goed door totdat een dikke saus ontstaat. Haal de wok dan van het vuur af en schenk de inhoud in een diepe kom. Laat deze afkoelen. Pak de wonton velletjes. Doe 1 theelepel van het paddestoelen-koolmengsel in het midden van een wonton velletje. Plak de randjes vast en maak halve maantjes. Maak zo alles op. Verhit 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan. Doe 10-12 stukjes gyoza in de pan. Bak aan beide kanten goudbruin. Plaats deze in een stoomovenschaal. Als alle gyoza’s gebakken zijn deze 10 minuten  stomen. Maak dan de dipsaus: Doe 3 eetlepels shoyu, 1 eetlepel rijststroop, 1 theelepel rijstazijn in een kom. Meng goed door. Voeg naar smaak peper toe.

Met dank aan de kook met mij mee studio.