koken & tafelen algemeen

Groententajine

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

2 ½ eetlepel olijfolie

1 ui fijngesneden

2  teentjes knoflook geperst

1 eetlepel verse geraspte gemberwortel

2 theelepels gemalen komijn

2 theelepels gemalen koriander

1 theelepel paprikapoeder

1 kaneelstokje                 

1 kilo pompoen geschild/zonder pitten/in blokjes

1 blik tomaatblokjes (400 gram)

500 milliliter groentebouillon

175 gram sperziebonen

2 ½ eetlepel gehakte verse munt,

2 ½ eetlepel gehakte koriander

2 ½ eetlepel honing

couscous (gemengd met uitgelekte kikkererwten uit blik en gehakte rode ui voor erbij).

Bereiding

Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3-4 minuten of totdat hij zacht is. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak dit 30 seconden. Doe de komijn, korianderpoeder, paprikapoeder en het kaneelstokje erbij en roerbak dit nog een minuut. Voeg daarna de pompoen, tomaat en bouillon toe en roer dit goed door. Breng op smaak met zeezout en peper. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat 15-20 minuten pruttelen tot de pompoen zacht is. Doe de sperziebonen erbij en kook dit nog 5 minuten. Roer net voor het serveren de munt, koriander en de honing erdoor.