koken & tafelen algemeen

Gnocci met wilde spinazie

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 kilo aardappels;

400 gram bloem;

2 eetlepels ei-vervanger;

 

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze totdat ze uit elkaar vallen. Laat iets afkoelen. Druk de gekookte aardappels door de zeef in een mengkom. Klop in een kommetje twee eetlepels ei-vervanger met vier eetlepels water goed door elkaar. Doe deze ook in de mengkom, samen met de bloem. Kneed het geheel vijf minuten totdat je een elastisch bal hebt. Voeg bloem toe als het te plakkerig wordt. Verdeel het deeg in gelijke stukken en rol de stukken uit tot een dunne rol. Snij hiervan weer gelijke stukken van 2 cm.  Rol deze weer iets uit met een vork. Breng 3 liter water met 2 groentebouillontabletten aan de kook. Kook hierin de deegstukjes tot ze boven komen drijven. Neem een grote schaal en bestrijk de bodem met olijfolie. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water en doe ze in de schaal. Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken.

Met dank aan de Kook met mij mee studio