
Falafel
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 20 uur en 0 minuten
Receptuur
450 gram gedroogde witte bonen
2 rode uien gesnipperd
2 grote tenen knoflook geperst
3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 1/2 theelepel bakpoeder
plantaardige olie
zout en peper
Bereiding
Week de witte bonen een nacht in water. Verwijder de velletjes en pureer de bonen. Voeg de uien, knoflook, peterselie, koriander, komijn, bakpoeder en peper en zout toe en meng alles tot een zeer glad mengsel. Laat het mengsel minstens 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Neem een beetje puree ter grootte van een walnoot, maak er een balletje van en druk deze plat. Laat de balletjes 15 minuten rusten. Verhit de olie in een diepe zware pan op een zeer hoge temperatuur en bak de koekjes met een paar tegelijk goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer bijvoorbeeld met een frisse tomatensalade.