koken & tafelen algemeen

Erwtenspread

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 kop doperwten;

2 eetlepels amandelsnippers;

1 theelepel knoflookpoeder;

½ kop bouillon;

handvol muntblaadjes;

Bereiding

Doe ½ kop water in een pan en los er 1/6  van een bouillonblokje in op. Voeg 1 kop doperwten en de knoflookpoeder toe. Roer goed door. Zet op het vuur en kook 10 minuten. Let op dat het niet aanbrandt. Doe dan het vuur uit. Was de muntblaadjes en snij ze heel fijn. Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan 2 minuten totdat ze lichtbruin worden. Als de erwten gekookt zijn, pureer ze in de keukenmachine. Meng de gepureerde erwten met de amandelsnippers en muntblaadjes. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Serveer met sesamcrackers.                               

 

Met dank aan de kook met mij mee studio