
Artisjokken-bonendip
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Receptuur
1 potje gemarineerde artisjokharten
400 gram cannellunu bonen
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 eetlepel grof gehakte bladpeterselie
60-80 milliliter olijfolie, plus extra
Bereiding
Doe de artisjokharten met de bonen, de parmezaan en de peterselie in een keukenmachine en laat draaien. Voeg langzaam de olijfolie toe, en pureer tot het een mengel glad is, besprenkel met de extra olie, en serveer met grissini cannellini bonen (grissini kan je bij sommige Italiaanse delicatesse winkels kopen). Gebruik eventueel reuzebonen of witte bonen uit blik
Recept voor Grissini
1 portie deeg voor volkorenbrood gemaakt van 3 delen volkorenmeel en 1 deel bakkersbloem
3 eetlepel olijfolie, door het deeg gekneed
Verwarm de oven voor op 230°. Rol het deeg uit tot een dunne lap van 25 X 35 cm en snijd hieruit 35 reepjes van 1 cm breed en 25 cm lang Rol ze tussen uw handpalmen en leg ze op een ingevette bakplaat Bak ze in 12 minuten knapperig