koken & tafelen algemeen

Zoete aardappelbrik

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 50 minuten

Receptuur

2 kleine zoete aardappels, geschild in blokjes van 2 cm

1½ eetlepel olijfolie

½ theelepel gedroogde rode chilivlokken

½ theelepel gemalen koriander

½ gemalen kaneel

1 kleine ui, geraspt

1 ei, licht geklopt

16 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid

120 gram ongezouten boter, gesmolten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de aardappels door de olie, leg ze op een bakplaat en rooster ze 20 minuten of tot ze zacht zijn. Stamp fijn in een kom, voeg chili, gemalen specerijen, ui, en ei toe en breng op smaak met zout en peper. Zet weg om af te koelen. Neem het bovenste vel filodeeg en bestrijk het met boter. Ga zo door tot je 4 lagen deeg hebt. Snijd de stapel in de breedte in 4 repen. Leg 2 theelepels vulling op de onderkant van reep 1, leg dan de onderste hoek van het deeg over de vulling en vouw het tot een driehoek. Bestrijk met een beetje boter en vouw nogmaals, ga door tot het einde van het deeg. Herhaal dit met de rest van de deegvellen en vulling. Bestrijk de bovenkanten met de boter en bak ze 15 minuten of tot ze goudbruin zijn