koken & tafelen algemeen

Pommes Duchesse

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 kilo (kruimige) aardappels,

zout, nootmuskaat,

2 eetlepel boter,

4 eidooiers,

2-4 eetlepel melk,

Bereiding

Schil de aardappels, spoel ze af en snij ze in grove stukken. Kook ze ca. 20 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen. Druk de aardappels door een aardappelpers (of stamp ze met de aardappelstamper). Roer de boter en 3 eidooiers erdoorheen en breng op smaak met zout en wat nootmuskaat. Voeg eventueel nog 2-3 eetlepels melk toe als de puree nog erg droog is. Beleg een bakplaat met bakpapier, vul de spuitzak en spuit de rozetten op enige afstand van elkaar op het bakpapier. Kluts 1 eidooier met 2 eetlepels melk en bestrijk de pommes duchesses voorzichtig met het mengsel. Bak ze 10-12 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven van 200 graden