koken & tafelen algemeen

Gnocchi met salieboter

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

750 gram kruimige aardappels,

75 gram Parmezaanse kaas(stukje),

50 gram allesbinder,

60 gram griesmeel,

zout, peper,

1 ei,

bloem,

1 teentje knoflook,

2-3 takjes salie,

3-4 eetlepel boter,

eventueel salieblaadjes ter garnering

Bereiding

Was de aardappels en kook ze ca. 20 minuten in de schil. Giet ze af, laat ze schrikken en schil ze. Stamp ze terwijl ze nog heet zijn. Rasp de helft van de kaas fijn. Splits 1 ei. Voeg de geraspte kaas, 50 gram allesbinder, griesmeel, zout en de eidooier toe aan de aardappels. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed er eventueel nog wat allesbinder door als het deeg te vochtig is. Bestuif de handen met wat bloem en rol het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uit tot gelijkmatige slierten van 2,5 cm dik. Snij de slierten in stukken van ca. 2 cm. Druk de balletjes lichtjes in met een vork. Laat ca. 15 minuten rusten. Pel de knoflook en druk hem door de knoflookpers. Was de salie en snij de blaadjes in reepjes. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg de gnocchi toe en laat ze in 4-6 minuten garen op een laag vuur. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.

Smelt de boter in een pan, fruit de knoflook in de hete boter. Bak de gnocchi en de salie kort mee, en breng op smaak met wat peper. Rasp de rest van de kaas over de gnocchi.