koken & tafelen algemeen

Geroosterde aardappels

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

3 grote aardappels ( 750gram)

3 eetlepel extra vergine olijfolie

250 milliliter droge witte wijn

1 eetlepel verse tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in de breedte in dunne plakjes. Meng de aardappelschijven in een schaal met de olie en wat zout en peper. Vet een kleine braadslede licht in en verdeel de aardappeltjes los over de bodem, schenk de witte wijn erover en bestrooi met tijm. Bak 35 -40 minuten tot de aardappeltjes een knapperig goudkleurig korstje krijgen.  Houd ze de laatste 5 – 10 minuten in de gaten nadat de wijn is verdampt omdat ze anders in die tijd te knapperig kunnen worden en de schijfjes in de hoeken zouden kunnen verbranden. Gebruik een brede platte spatel om de aardappeltjes eruit te nemen en warm serveren