koken & tafelen algemeen

Gepofte aardappel met gorgonzola

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

12 kleine bloemige aardappels

extra vergine olijfolie

2 grote handen vol wilde rucola , gewassen en gedroogd

150 gram gorgonzola, grof gesneden

eventueel  stukjes grof gehakte mostarda di cremona of een fruit chutney, voor erbij .

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf elke aardappel in met een beetje olijfolie en leg ze dan in een grote braadslee . Bak 1 uur of tot de aardappels goudbruin en zacht zijn. Zet apart tot ze voldoende zijn afgekoeld om ze vast te pakken. Laat de oven aan staan, halveer de aardappels en schep dan met een theelepel het kruim in een kom – laat een beetje van het kruim aan de randen zitten zo dat de gepofte aardappel zijn vorm behoudt. Prak het aardappel kruim met een vork en vermeng het met de gorgonzola en doe het terug in de halve aardappel en dan terugzetten in de oven tot de kaas geheel is gesmolten en serveer het mostarde de cremona.