koken & tafelen algemeen

Aardappelpoffertjes met noilly prat

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

300 gram aardappels, geschild
3 eierdooiers
1 ei
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels milde olie
100 milliliter room
100 milliliter noilly prat of droge witte martini
½ blaadje laurier

Bereiding

Kook de aardappels in 20 minuten gaar en stamp ze fijn. Meng met de eidooiers, het ei, bakpoeder en wat zout. Druk het mengsel met een pollepel door een zeef. Doe in een spuitzak of gebruik een plastic broodzak waar je het tuitje vanaf knipt. Verhit de olie in een koekenpan en spuit kleine rondjes van 2-3 centimeter schuin in de pan. Bak de poffertjes 2 minuten aan iedere kant. Laat voor het schuim de room met de noilly prat, laurier en met wat zout al roerend 15 minuten inkoken. Mix vlak voor het serveren in enkele seconden schuimig met de staafmixer. Serveer bijvoorbeeld met zalm met een paar poffertjes en het noilly prat-schuim.