koken & tafelen algemeen

Aardappelkroketten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

230 gram water

25 gram melkpoeder

50 gram aardappelpuree poeder

25 gram ( ½) ei

20 gram boter

1 gram zout

1 gram nootmuskaat

gehakte peterselie

Bereiding

Water en melkpoeder vermengen en aan de kook brengen. Pureepoeder toevoegen, goed gladroeren en even doorgaren op het vuur. Boter, nootmuskaat, ei en zout toevoegen en eventueel de peterselie. Uitstorten op een plaatje en af laten koelen. Met een spuitzak zonder spuitje, op een met bloem bestrooide plaat 3 rollen spuiten van 20 cm. Na het opstijven iedere rol in 4 gelijke stukken snijden van 5 cm.. Paneren à l`anglaise ( door het eiwit doorhalen, dan door de paneermeel. De zijkanten ook paneren. A la minute bakken in een frituur van 180 graden . Uit laten lekken en dresseren op een schaal