koken & tafelen algemeen

Aardappel-ui-brietaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 15 minuten

Receptuur

375 gram bladerdeeg, ontdooid

750 gram vastkokende aardappels, in blokjes van 3 cm

60 milliliter olijfolie

4 uien, in dunne ringen

2 tenen knoflook, geperst

4 eetlepel verse tijmblaadjes

2 ½ eetlepel grove mosterd

200 gram brie, in stukken

2 eieren

200 milliliter crème fraiche

groene salade, voor erbij

Bereiding

Vet een rechthoekige lage bakvorm van 25 x 30 cm licht in. Leg de velletjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een grote lap. Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm ermee en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels 3-4 minuten voor. Giet af en laat afkoelen. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur, voeg de ui toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Doe de knoflook en de helft van de tijm erbij, bak nog eens 1 minuut en laat iets afkoelen. Bestrijk het deeg met de mosterd, leg de ui erop en verdeel de aardappels en brie erover. Klop de eieren met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper. Schenk over de taart. Bestrooi met de rest van de tijm en bak 20-25 minuten tot de taart goudbruin en stevig is. Snijd in stukken en serveer warm met een salade