koken & tafelen algemeen

Vietnamese loempia

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 20 minuten

Receptuur

30 rijstvellen (toko),

olie om te frituren,

1 bosje verse munt zonder stelen,

nuoc cham (zie het recept op onze website onder Buitenlandse keukens-Vietnam), eventueel te vervangen door chilisaus.

Voor de vulling:

50 gram rijstmie 20 minuten geweekt in warm water,

2 eieren,

2 eetlepel vissaus,

2 teentjes knoflook geperst,

2 theelepel suiker,

1 ui fijngehakt,

3 bosuitjes in dunne ringetjes,

350 gram (varkens)gehakt,

175 gram garnaaltjes rauw,

 zout, peper,

25 gram gedroogde paddenstoelen (toko).

Bereiding

Knijp de mie uit en hak in kleine stukjes. Laat de paddenstoelen even weken, knijp ze uit en snij in stukjes. Klop de eieren los in een kom, roer de vissaus, knoflook en suiker erdoor. Voeg de ui, bosuitjes, mie, paddenstoelen, gehakt en garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Leg een vochtige theedoek, huishoudfolie en een kom water klaar. Doop een rijstvel in het water en leg het op de theedoek, Schep er een eetlepel van de vulling op net onder de  onderste rand van het vel. Vouw de onderste rand over de vulling, vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol het vel verder op. Leg de rollen op een bord en dek af met huishoudfolie. Verhit de olie in een pan of wok. Frituur de loempia’s in porties en keer ze om zodat ze aan beide kanten bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met muntbladeren en nuoc cham of chilisaus.