koken & tafelen algemeen

Tostadabakjes met rundvlees

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

Plantaardige frituurolie

8 tortilla’s

Voor de vulling:

2 theelepel chilipoeder

1 theelepel gemalen komijn

60 milliliter limoensap

500 gram biefstuk zonder vet

2 rode uien in halve ringen

½ bosje koriander

Bereiding

Verwarn de olie in een pan. Frituur de tortilla’s tussen twee metalen pollepels geklemd 1 minuut of tot ze knapperig en goudgeel zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng voor de vulling de chilipoeder, komijn en limoensap in een glazen schaal door elkaar, leg het vlees erin en laat even 5 minuten marineren. Laat het vlees uitlekken en bak het vlees 2-3 minuten per kant. Laat het vlees 2 minuten rusten, snij het in reepjes en leg het in een kom. Voeg de uien en korianderblaadjes toe en roer voorzichtig door elkaar. Verdeel voor het serveren de vulling over de bakjes.