koken & tafelen algemeen

Tortilla uit de oven

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

Olijfolie,

1 uitgeperste teen knoflook,

4 bosuitjes in z’n geheel fijn gesneden,

1 groene en een rode paprika fijn gesneden,

175 gram aardappels gekookt en in dunne plakjes,

5 grote eieren,

1 deciliter zure room,

175 gram geraspte Parmezaanse kaas,

3 theelepel fijngesneden verse peterselie,

zout, peper

 

Bereiding

Bekleed een bakvorm van 18x25 cm met aluminiumfolie, smeer dit in met de olijfolie en zet apart. Doe wat olie, knoflook, bosuitjes en paprika in een koekenpan en laat dit boven een matig vuur zachtjes en al roerend 10 minuten bakken tot de uien zacht maar niet bruin zijn. Laat afkoelen en roer de aardappels erdoor. Klop in een grote kom de eieren samen met de zure room, kaas en peterselie. Roer de afgekoelde groenten en aardappels erdoor en breng op smaak met zout en peper.  Giet het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak in een  190 graden voorverwarmde oven de tortilla in 30-40 minuten gaar totdat de bovenkant goudbruin en veerkrachtig en de binnenkant stevig is. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Zodra hij afgekoeld is kan de bakvorm verwijderd worden. Snij het geheel in blokjes.