koken & tafelen algemeen

Tomatentoast

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

3 dikke sneden witbrood,

 1 teentje knoflook geperst,

 3 eetlepels olijfolie,

2 eetlepels pesto,

12 plakjes mozzarella,

 3 klein tomaten in dunne plakjes,

12 zwarte olijven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Druk met een deeguitsteker (of glas) 4 rondjes uit elke snee gekoeld witbrood. Meng de knoflook met de olie. Bestrijk een bakplaat met de helft van de knoflookolie, leg er de rondjes op en bestrijk de rondjes aan de bovenkant ook met olie. Bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen, bestrijk ze met de pesto en leg er dan de mozzarella, tomaten en olijven op. Bestrooi naar smaak met peper.