koken & tafelen algemeen

Tijgergarnalen a la sereh

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

12 wilde tijgergarnalen 16/20

4 stengels verse sereh

Gemberpoeder

Serehpoeder

Kerriepoeder

1 venkel

1 zoete puntpaprika

Piment dEspelette

Bloem

Eiwit

Panko

1 eidooier

Olijfolie

Citroensap.

Bereiding

Pof de paprika in de hete oven met olijfolie en rijkelijke piment dEspelette, neem uit de oven, bewaar een uur in een plastic zak en verwijder vel en zaadlijsten. Draai samen met een eidooier in de blender tot puree, voeg druppelsgewijs olie toe tot een mayonaise ontstaat en breng op smaak met citroensap. Pel de garnalen, maar laat bij vier garnalen een stukje van de schaal zitten. Haal deze garnalen door serehpoeder, bebloem, haal door eiwit en vervolgens door de panko. Frituur krokant in hete olie. Spies de overige garnalen per twee aan de verse sereh, bestrooi met gemberpoeder en kerrie en bak goudgeel in olijfolie. Schaaf de venkel zeer dun en maak aan met olijfolie en citroensap