koken & tafelen algemeen

Surinaamse kippasteitjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 50 minuten

Receptuur

 

300 gram voorgekookte geplozen kipfilet,

2 theelepel kappertjes,

1 ui,

1 teentje knoflook,

1 tomaat,

3 takjes selderij,

snufje nootmuskaat,

peper, zout

1 bouillonblokje,

1 eetlepel tomatenpuree,

1 theelepel suiker,

1 pot doperwten,

1 pot wortelen,

3 in blokjes gesneden augurken,

1 kop fijngesneden zilveruitjes,

4 gekookte eieren,

bladerdeeg.

Bereiding

Doe wat margarine of olie in de pan, fruit de ui en knoflook, doe de tomaat erbij, bak de kip mee, en voeg bouillonblokje, tomatenpuree, peper, zout en suiker toe. Laat eventueel het vocht indrogen. Doperwten, wortels, augurken en zilveruitjes toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Snij de eieren in plakjes.  Verdeel het mengsel over de bladerdeeg en leg er een plakje ei op Vouw dicht en bak de pasteitjes ongeveer 30/40 minuten in de oven op 175 graden.