koken & tafelen algemeen

Sardientjes Escabeche

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 25 minuten

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

1 kilo verse sardientjes, schoongemaakt
4 eetlepel bloem
150 milliliter extra vergine olijfolie
1 rode ui, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 wortel, in dunne plakjes
2 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
2 verse laurierblaadjes
1 theelepel komijnzaad
1½ deciliter droge witte wijn
1 theelepel suiker
5 eetlepel sherryazijn
Knapperig brood, voor erbij

 

Bereiding

Begin een dag van tevoren met dit recept


Spoel de sardientjes af en droog ze met keukenpapier. Breng de bloem op smaak met peper en zout en haal het visje lichtjes door de bloem. Schud het teveel aan bloem af . Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan op matig vuur. Bak de visjes, in 2 minuten aan ieder kant tot ze gaar zijn, voeg meer olie toe als dat nodig is. Schep de vis in een glazen of aardwerken schaal. Veeg de pan schoon, voeg de rest van de olie toe en bak de ui 3 – 4 minuten tot hij zacht maar niet te bruin is . Voeg de knoflook en wortel toe en bak 1 minuut. Voeg  de rest van de ingrediënten toe en 80 milliliter water, laat 2 – 3 minuten op zacht vuur koken tot het water ingekookt. Schenk over de vis en laat afkoelen, dek het dan af en laat dit geheel 24 uur tot 48 uur in de koelkast marineren . Serveer met brood