koken & tafelen algemeen

Patatas bravas

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 50 minuten

Receptuur

1,5 kilo kruimige aardappelen geschild in blokjes van 2 cm

80 milliliter olijfolie

 

Bravas saus

2 eetlepel olijfolie

1 ui, fijn gesneden

2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

1 rode paprika, gehakt

1 groene paprika, gehakt

Halve theelepel cayenne peper

Halve theelepel gerookt paprikapoeder (pimenton)*

1 lange rode chilipeper, zaad verwijdert, gehakt

2 theelepels tomatenpuree

1 blik tomatenpuree +- 400 gram

Schepje suiker

Bereiding

Verhit voor de saus de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui roer af en toe tot de ui zacht is, voeg de knoflook toe en bak , al roerend,  2-3 minuten.Voeg de paprika’s toe en bak al roerend 6- 10 minuten tot de paprika’s zacht zijn. Voeg de specerijen toe en tomatenpuree toe en roer nog 5 minuten. Voeg de tomatenstukjes en suiker toe, breng aan de kook en laat af en toe 30 minuten zachtjes koken of tot de saus dik begint te worden.

Breng intussen een grote pan met water aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng opnieuw aan de kook en kook 5 minuten of tot ze bijna zacht zijn. Spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken, droog dan goed met keukenpapier.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur. Voeg helft van de aardappels toe en bak 8-10 minuten, al roerend, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Houd warm terwijl je het herhaalt met de resterende olie en aardappelen. Bestrooi met zeezout en serveer warm met de bravas saus.

*Verkrijgbaar bij delicatessenzaken