koken & tafelen algemeen

Labnah

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 48 uur en 0 minuten

Receptuur

2 liter griekse yoghurt,

3/4 deciliter olijfolie,

geraspte schil en sap van 1 citroen,

3 eetlepel gedroogde munt,

1 eetlepel fijngehakte tijm,

1 eetlepel zout,

olijfolie om bij te vullen

Bereiding

Doe de yoghurt, ¾ deciliter olijfolie, citroensap, munt, tijm, citroenrasp en zout in een grote glazen schaal. Roer alles met een houten lepel door elkaar. Bekleed een grote schaal met een dubbele laag gesteriliseerde mousseline en laat het een flink stuk over de rand hangen. Giet het yoghurtmengsel erin. Bind de punten bij elkaar met touw en hang deze zak boven de schaal. Laat de yoghurt op een koele plaats uitlekken (6-8 graden) (winter 2-3 dagen, zomer 3 dagen). Op warme dagen kunt u de schaal beter onderin de koelkast plaatsen. Koel de goed uitgelekte massa tot hij stevig aanvoelt, hij is daardoor beter te vormen. Vorm met de vingertoppen balletjes van 4 cm doorsnede. Koel de balletjes zo nodig weer, zodat ze in model blijven en schik ze in een gesteriliseerde pot. Giet de olijfolie erop, alles moet onder staan. Zet de pot een paar keer stevig neer op het werkvlak om de luchtbellen te verwijderen en sluit de pot.

 

Houdbaarheid: 6 maanden