koken & tafelen algemeen

Kiptortilla

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

2 teentjes knoflook geperst

1 theelepel gemalen komijn

½ theelepel chilipoeder

90 milliliter limoensap

1 eetlepel tequila

4 kipfilets

12 maistortillas

1 rode ui gesneden in halve ringen

½ bosje verse koriander

125 gram zure room (optioneel)

Bereiding

Meng de knoflook, komijn, chilipoeder, limoensap en tequila in een kom door elkaar. Meng de kip erdoor, dek de kom af en laat 30 minuten rusten. Laat de kipfilet uitlekken en bak deze in 4-5 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Snij de kip in plakken. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan 20-30 seconden aan elke kant tot ze warm zijn. Vul de tortilla met kip, ui en koriander, rol de tortilla op en serveer met zure room