koken & tafelen algemeen

Kippenvleugeltjes met sinaasappel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur


600 gram kippenvleugeltjes
Peper en zout
2 eetlepels olijfolie
2 perssinaasappels
½ theelepel kaneelpoeder
1 ½ eetlepel honing

 

Bereiding

Bestrooi de vleugeltjes met peper en zout. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de vleugeltjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.  Pers beide sinaasappels uit. Schenk het sinaasappelsap in de pan, en voeg ook de rasp, kaneel en honing toe. Verwarm de vleugeltjes door tot de sinaasappelsaus tot siroopdikte is ingekookt. Schep regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.