koken & tafelen algemeen

Honingkip met sesam

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

450 gram kipfilet,

1 ¼  theelepel sesamolie,

1 ¼ theelepel kipkruiden,

2 eetlepels maizena,

plantaardige olie,

3 eetlepels honing,

1 eetlepel citroensap,

2 eetlepels sesamzaad.

40 gram maismeel (of bloem).

Voor het beslag:

75 gram zelfrijzend bakmeel,

300 milliliter water,

1 eiwit.

Bereiding

Halveer de kipfilets en meng ze met de sesamolie en de kipkruiden en laat ze minimaal 15 minuten staan. Bereid het beslag en verhit olie in een diepe pan of wok. Doop een stukje kipfilet in de bloem, schud het teveel aan bloem eraf, doop het in het beslag en doe het onmiddellijk in de hete olie. Bak ze goudbruin en leg ze dan op een met keukenpapier beklede bakplaat. Giet de olie uit de pan. Doe de honing en het citroensap in de pan en verwarm op een middelhoog vuur. Voeg steeds een paar reepjes kip toe en haal ze door het mengsel tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met sesamzaad.