koken & tafelen algemeen

Gevulde eieren

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 15 minuten

Receptuur

2 eieren

½ theelepel mosterd

40 gram boter

10 gram room

 ¾ eetlepel bieslook ( gewassen en fijn gesneden )

 Worcestershire-saus

zout en peper

Bereiding

Kook de eieren 10 minuten tot ze hard gekookt zijn en koel ze ± 15 minuten in koud water. Intussen de boter luchtig en wit  roeren. De eieren netjes pellen, doorsnijden ( in de lengte ) en de dooiers door  een zeef wrijven boven de boter. Roer de dooiers en boter luchtig,  voeg daarna de room toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en worcestershire-saus. Roer het nog goed luchtig en roer dan pas de bieslook er door. Wanneer de bieslook is toegevoegd niet te veel meer roeren. Spoel de eiwitten in koud water af. Laat ze omgekeerd op een schone doek goed uitlekken. Spuit de eicrème in de halve eieren en garneer ze met een reepje tomaat, olijfplakje of blaadje peterselie af. Gebruik voor de vier halve eieren alle eicrème zodat de eieren goed gevuld zijn. Plaats de eieren in de koelkast zodat ze stevig blijven.