koken & tafelen algemeen

Gamba's in ham

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

2 tomaten, ontveld en van zaden ontdaan,

1 kleine rode ui zeer fijn gesnipperd,

4 eetlepel verse fijngesneden peterselie,

1 eetlepel kappertjes afgespoeld en fijngehakt,

geraspte schil van 1 citroen,

4 eetlepel olijfolie extra vergine,

1 eetlepel sherryazijn,

16 dunne plakken Serranoham of prosciutto,

16 ongekookte garnalen gepeld en van darmkanaal ontdaan (laat de staartjes wel zitten),

extra vergine olijfolie.

Bereiding

 

Maak eerst de dressing. Hak het vruchtvlees van de tomaten in kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg ui, peterselie, kappertjes en citroenschil toe en roer dit voorzichtig door elkaar. Meng de olie en de azijn en voeg dit toe. Zet weg tot gebruik. Wikkel om iedere gamba een plakje ham en bestrijk met wat olie. Leg de gamba’s in een hittebestendige schaal naast elkaar en bak de gamba’s 10 minuten in een voorverwarmde oven bij 160 graden. Breng de gamba’s over op een schaal en schep de dressing erover heen. Onmiddellijk opdienen of af laten koelen tot kamertemperatuur.