koken & tafelen algemeen

Feijoa Chutney

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 15

Bereidingstijd: 1 uur en 55 minuten

Receptuur

1½ kilo feijoas, gepeld en fijngehakt
500 gram appel, geschild en fijngehakt
500 gram gesnipperd ui
1 liter azijn
750 gram bruine suiker
1 theelepel zout
1 eetlepel gemberpoeder
2 eetlepels all Spice kruiden
1 eetlepel gehakte knoflook
zeste van 1 citroen
½ theelepel foelie
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel kruidnagel.
 

Bereiding

Doe alle ingredienten in een grote pan en kook ze terwijl u  regelmatig  roert langzaam  voor ongeveer 90 minuten totdat de massa dik en donker gekleurd is.  Doe terwijl het nog warm is in zorgvuldig schoon gespoelde weckpotjes en zet deze op de kop weg tot het geheel is afgekoeld. Houdbaar voor maanden maar als het eenmaal is geopend gekoeld bewaren.