koken & tafelen algemeen

Boreks

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

225 gram fetakaas geraspt

225 gram mozzarella geraspt

2 eieren losgekopt

3 eetlepels verse fijngehakte peterselie

3 eetlepels verse bieslook fijngehakt

3 eetlepels verse fijngehakte munt

snufje nootmuskaat

225 gram filodeeg in vellen van 25x45 centimeter

3-4 eetlepels gesmolten boter

peper

Bereiding

Verrwarm de oven voor op 180 graden. Meng de feta, mozzarella en eieren in een kom. Voeg de fijngehakte kruiden, peper en nootmuskaat toe en schep goed om. Snij de vellen filodeeg in vier repen van ongeveer 7,5 centimeter breed. Werk steeds maar met 2 repen tegelijk en leg het restant van de filodeeg onder een natte theedoek om uitdrogen te voorkomen. Bestrijk steeds 1 reep deeg per keer met een beetje gesmolten boter. Schep 1 theelepel vulling op de onderkant van het deeg. Vouw de hoek over de vulling, zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de gevulde driehoek steeds om tot aan de bovenkant van het deeg. Herhaal dit met de rest van het deeg. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze bruin en knapperig zijn.