koken & tafelen algemeen

bloemkool broodsticks

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

1 medium bloemkool
4 eieren
400 gram  fijngemalen mozzarella
1 eetlepel droge oregano
4 teentjes knoflook
½ theelepel zeezout
¼ theelepel witte peper
200 gram mozzarella fijngemalen als garnering
 

Bereiding

Verwarm de oven op 215 graden Celsius.
Bekleed een platte schaal met bakpapier en vet deze in
Snij de bloemkool in kleine roosjes in maal deze fijn in de blender.
Doe de bloemkool in een schaal , dek het af met plastic folie en doe deze in de magnetron totdat de bloemkool zacht is.
Wanneer het is afgekoeld vermeng deze dan met de eieren, mozzarella, oregano, zout en peper en meng deze goed.
Als het goed is vermengd  maak dan 2 platte vierkanten op de schaal en bak deze af voor ongeveer 25 minuten.
Strooi dan de laatste mozzarella over de bloemkool en bak deze nogmaals voor 5 minuten.
Snij als ze enigszins zijn afgekoeld in repen. En serveer ze met een dipsausje.
 
http://tiphero.com/cauliflower-breadsticks/