koken & tafelen algemeen

Amandelen met paprikapoeder

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

 

1 ½ eetlepel grof gemalen zeezout,

 ½ theelepel mild of scherp paprikapoeder,

500 gram blanke amandelen,

olijfolie extra vergine

 

Bereiding

Doe het zout met de paprikapoeder in een vijzel en wrijf het tot een fijn poeder. Leg de amandelen op een bakplaat in de oven en rooster ze gedurende 8-10 minuten op een temperatuur van 200 graden. Af en toe omscheppen tot ze goudbruin van kleur zijn en de geur af beginnen te geven. Hou ze de laatste minuten goed in de gaten, want ze verbranden snel.  Schep ze direct over in een kom. Druppel ongeveer een eetlepel olijfolie over de amandelen en schep ze om zodat alles bedekt is met een dun laagje olijfolie. Bestrooi de amandelen met het specerijenmengsel en schep opnieuw om. Serveer op kamertemperatuur.