koken & tafelen algemeen

Aardappelhapjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8-10

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

~~2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook gesnipperd
2 theelepels garam massala
125 gram gekookte aardappels
10 plakjes bladerdeeg
1 ui gesnipperd
3 gemberbolletjes op siroop
½ rode peper
125 gram diepvries doperwten
Melk/ei om in te smeren

Bereiding

~~Verwarm de oven voor op 200”C/390”F. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui zonder dat ze kleuren. Voeg de gember, garam massala, peper, aardappelen en doperwten toe en bak ze een paar minuten op een laag vuur tot het vocht is verdampt. Laat de vulling afkoelen. Snij de bladerdeegplakjes in vier stukken. Schep op ieder bladerdeegplakje een beetje vulling en maak de randen van het bladerdeeg nat met een beetje water. Vouw ze in een driehoekje dicht en druk de naden goed op elkaar. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, smeer ze in met wat melk of losgeklopt ei en bak ze in 15 minuten goudbruin. De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.