koken & tafelen algemeen

Salami roomkaas hapjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

75 gram gedroogde abrikozen in dobbelsteentjes,

4 eetlepels mayonaise,

½ theelepel tabasco,

16 plakjes salami,

125 gram gedroogde abrikozen zeer fijn gehakt.

 

Bereiding

Roer de roomkaas goed door elkaar. Houd 3 eetlepels achter en laat de rest bij kamertemperatuur staan.  Meng door de kom met roomkaas de 75 gram in dobbelsteentjes gesneden abrikozen, mayonaise en tabasco. Besmeer een plakje salami tot de randen met het roomkaasmengsel. Leg hier een tweede plakje salami op en bestrijk ook dit met het mengsel. Herhaal dit nogmaals en eindig met een vierde plakje salami. Herhaal dit met de rest van de salami. Leg ze op een platte schaal, dek af met plastic folie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast.

Spreid de 125 gram zeer fijn gehakte abrikozen in een 1 ½ cm brede strook uit op een vel bakpapier. Besmeer rondom licht met de achtergehouden roomkaas. Rol de zijkanten van het bakpapier over de gehakte abrikozen en druk goed aan. Dek dit af en zet in de koelkast. Snij voor het serveren elk stapeltje in 6 driehoekjes. Prik een cocktailprikker in het midden van elk driehoekje en schik op een schaal.