koken & tafelen algemeen

Knoflooktoast met ricotta kruidendipsaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

 6 groene olijven fijngehakt,

1 eetlepel verse dragon gehakt,

1 eetlepel verse bieslook gehakt,

1 eetlepel verse munt gehakt,

2 theelepels geraspte citroenschil,

225 gram ricotta,

peper,

4 eetlepels pesto of tapenade,

1 meergranenstokbrood in sneetjes van 1 cm,

1 teentje knoflook gehalveerd.

Bereiding

Meng de olijven, dragon, bieslook, munt en citroenschil door elkaar en meng dan de ricotta erdoor. Breng  op smaak met peper en meng goed door elkaar. Roer kort de pesto of tapenade door het ricottamengsel om een marmereffect te krijgen en schep het in een serveerschaaltje. Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grill de sneetjes stokbrood per kant goudbruin. Wrijf met het snij-oppervlak van de knoflook over de geroosterde sneetjes en serveer ze met de dip.