koken & tafelen algemeen

Champignons met dragonmayonaise

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

200 milliliter citroenmayonaise

½  eetlepel Dijonmosterd

2 eetlepels verse dragon, fijngehakt

Vloeibaar frituurvet of frituurolie

3 sneetjes oud wittebrood

50 gram geraspte gruyère

Zout, vers gemalen zwarte peper

2 eiwitten

250 gram witte champignons

Bereiding

Roer de mayonaise los met mosterd en dragon en doe het in een mooi schaaltje. Verhit het vet of de olie in een frituur pan tot 175ºC. Verkruimel het brood heel fijn in een keukenmachine en meng de kaas en zout en peper naar smaak erdoor. Klop in een ander diep bord de eiwitten los. Doe dit mengsel over in een diep bord. Veeg de champignon schoon en snijd de steeltjes bij. Haal de champignon eerst door eiwit en wentel ze daarna door de broodkruim. Frituur 4-6 champignons tegelijk in 2-3 minuten goud bruin en gaar Steek de champignon per 3 aan een prikker en leg ze op een schaaltje . Serveer met de dragonmayonaise.