koken & tafelen algemeen

Spritsen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

het merg van 1 vanillestokje

325 gram zachte roomboter

210 gram witte basterdsuiker

1 ei

400 gram bloem gezeefd

Bereiding

Deze spritsen worden gemaakt door middel van een zogenaamd wrijfdeeg (een zalvig soort deeg).

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schraap het vanillemerg uit het stokje. Wrijf de boter en de suiker met de palm van je hand tot een "zalvig" en glad deeg. Meng het ei en de vanille erdoor. Zeef daarna de bloem en een snufje zout erdoor en meng het tot er een glad deeg ontstaat. Doe dit deeg in een spuitzak met een brede kartelmond en vorm de karakteristieke spritsvormen op de bakplaat. Bak de spritsen in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Laat goed afkoelen.