Romeinse Fociccia

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

250 gram  bloem
75 gram desem
6 gram zout
160 ml water
10 ml olijfolie
verse groene kruiden naar smaak
(bijvoorbeeld tijm of rozemarijn), fijngehakt
grof zeezout naar smaak.
 

Bereiding

Kneed alle ingrediënten voor het deeg soepel.
Het blijft een beetje een slap deeg.
Leg het in een met olie ingevette plastic bak met deksel en laat het zestig minuten rijzen.
Vouw het deeg op: één keer in de lengte en één keer in de breedte.
Doe dit voorzichtig zonder alle lucht eruit te drukken.
Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 250 ˚C.
Leg het deeg op een met olie ingevette of met bakpapierbeklede bakplaat. Druk het met je handen tot een platte plak.
Bestrooi de focaccia met grof zeezout en groene kruiden en besprenkel 'm
royaal met olijfolie.
Bak de focaccia ongeveer zeven minuten.
Snijd voor het serveren de randjes eraf voor een strakke afwerking.