koken & tafelen algemeen

Mah ho

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

200 gram middelgrote rauwe ongepelde garnalen

2 eetlepel plantaardige olie

200 gram half om half gehakt

200 gram geroosterde zoute pinda’s

5 teentjes knoflook

3 takjes verse koriander

½ theelepel peper

350 gram palmsuiker of bruine suiker

1 theelepel zout

1 ananas

Bereiding

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Dep ze droog en hak ze fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt 15-20 minuten rul. Zet even apart. Wrijf de pinda’s fijn in een vijzel of vermaal ze in de keukenmachine. Pel de knoflook. Pluk de koriander, leg de blaadjes opzij en wrijf de steeltjes samen met de knoflook in de vijzel tot een pasta. Verhit de suiker in een kleine pan tot een dikke vloeibare massa en roer het knoflookmengsel erdoor. Voeg daarna gehakt, garnalen, pinda’s en zout toe en laat het mengsel 25-30 minuten zachtjes inkoken. Laat afkoelen. Schil de ananas en verwijder de pitten. Snij de ananas in de lengte in achten en verwijder de harde kern. Snij daarna in kleinere stukken en schik deze op een schaal. Vorm balletjes van het gehaktmengsel, leg op de ananas en garneer met de korianderblaadjes.