koken & tafelen algemeen

Groente tempura

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

Voor de saus

1 rode ui

2 eetlepels shoyu

½  kop sinaasappelsap

½ theelepel tijm

1 theelepel kerriepoeder

snufje kaneel

1 eetlepel agavesiroop

Voor het tempura beslag

2 koppen meel

2 koppen ijskoud water

1 eetlepel arrowroot

Groenten

5 dunne plakjes wortel

5 stukjes broccoli of bloemkool

5 stukken zoete aardappel

Bereiding

Maak eerst de saus, dan de tempura!

Snij de ui heel klein. Meng met alle overige ingrediënten in een steelpan en zet op het vuur. Laat een half uurtje koken tot er een dikke saus ontstaat. Pureer de saus met een staafmixer.

Voor het tempurabeslag: Klop alles door elkaar met een garde in een grote mengkom en laat even koud worden in de koelkast.

Verhit de olie in een wok. Haal de groenten door het beslag en frituur ze. Laat ze uitlekken op keukenpapier.  Strooi 1 eetlepel zout in een grote mengkom. Doe de gefrituurde groente hierin. Schud deze door elkaar. Doe ze op een mooi bord.

 

Met dank aan de Kook met mij mee studio