koken & tafelen algemeen

Gesmoorde procureur met stroop en sinaasappel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 3 uur en 20 minuten

Receptuur

2 sinaasappels in schijfjes

5 cm gemberwortel geschild in plakjes

2 tenen knoflook

2 steranijs

1½ kilo procureur

4 eetlepels stroop

6 kleine paksoi gehalveerd

200 gram peultjes

1 eetlepel olie

1 eetlepel sesamolie

Gestoomde pandanrijst




 

Bereiding


 

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Verdeel de sinaasappelschijfjes, gember, knoflook en de steranijs over de bodem van de braadslee.

Leg het varkensvlees erop.

Besprenkel het met de stroop.

Bestrooi met zout en peper.

Smoor het vlees in 3 uur tot het mals en gaar is.. Gaar de sinaasappel te veel verbranden, verwijder dan de sinaasappel.

Leg de paksoi en de peultjes rauw om de procureur heen meng deze met de rest van de ingrediënten.

Schuif de braadslee nog 10 minuten in de oven. Tot ze gaar zijn.

Serveer het gerecht met de gestoomde rijst.

Tip. Evt. kan de procureur ingesmeerd worden met bruine basterd suiker nog 10 minuten apart in een oven van 180 graden